Enphase

De marktleider als het gaat om micro-omvormers is Enphase.

Het product is gebaseerd op het gegeven dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft. Dit heeft een groot aantal voordelen:

  • Omdat de panelen niet in serie worden geschakeld is een Enphase PV systeem veel minder gevoelig voor schaduw. Schaduw op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen.
  • Ook kunnen de panelen op bijvoorbeeld verschillende dakdelen worden geplaatst onder verschillende hoeken of oriëntaties. Wederom zullen de panelen elkaar in tegenstelling tot bij een traditionele omvormer niet beïnvloeden.
  • Er komt geen gelijkstroom meer van de panelen het pand binnen. Gelijkstroom is per definitie meer brandgevaarlijk, dus maakt dit het systeem veiliger.
  • Omdat Enphase gebruik maakt van slechts één type omvormer dat per paneel wordt toegepast, is het zeer eenvoudig een PV systeem uit te breiden. Het volstaat om een paneel en een micro-omvormer aan het systeem toe te voegen. Dat mag ook een ander paneel zijn dan de andere. Bij een traditioneel systeem blijft het maar te bezien of de reeds aanwezige omvormer de uitbreiding aankan en als dat het geval is dan zal een uitbreiding alleen mogelijk zijn met het oorspronkelijke paneeltype.
  • Enphase biedt 20 jaar garantie op de micro-omvormers en garandeert 100% uptime. Het kan dit doen omdat Enphase alle omvormers voortdurend online blijft monitoren en onderhouden.
  • Middels het online monitoring system Enlighten kan de installateur en de eindgebruiker tot in de detail de performance van zijn systeem volgen. Deze monitoring maakt integraal deel uit van het Enphase systeem.

Heeft u interesse in één van onze diensten?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen